image view images fullscreen

Emergency Department

As technology changes, so must the built environment in order to support new equipment specifications. Torrance Memorial Medical Center was updating its radiation oncology scanner but needed to accommodate the new equipment within an existing location.

The design team reoriented and repositioned the scanner as well as reconfigured the existing storage to support the equipment. While the room is technology focused, the team maintained the hospital’s healing environment interior standards. Paint, casework, and flooring in warm earth tones combined with backlit images of a tree canopy on the ceiling create a sense of comfort within the room. These selections set the tone for future phased remodeling projects within the department.

 

image image