image view images fullscreen

Cyberknife

New technology creates exciting opportunities for a healthcare organization, but fitting new equipment seamlessly into an existing building and providing the proper infrastructure to support it can present challenges. While an existing vault accommodated the new Cyberknife Robotic Radiosurgery Unit, the team needed to expand an adjacent space in order to provide a separate equipment room to complete the installation. The team had to open an entire floor to run the necessary conduit, create a precisely dimensioned concrete pit and address grade beams due to soil conditions. In addition to the technical details of the project, the team updated the interior finishes in order to create a sense of warmth around this equipment-oriented space.

 

image image